Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatukonst i topp

/

Annons

(ny) Borgarskolans novellpris

Tradition sedan läsåret 2007/2008 och numera en lokal litterär händelse. Priset delas ut i samband med skolavslutningen till den bästa novellen skriven av en förstaårselev på Borgarskolan. Årets vinnare blev Dennis Wigren, SPE 1A, som författat den störtskönt halsbrytande berättelsen ”Tonåringar leker inte med dockor”. Men med viss inblick i urvalsprocessen (Arbetarbladets kulturredaktör sitter i juryn) kan vi avslöja att skrivarbegåvningarna frodas på Borgis. Ett antal av novellerna publiceras dessutom årligen i en liten bok fint illustrerad och formgiven av grafikerstudenterna. Skolans skäms förresten inte för att jämföra sig med Svenska Akademien – ”deras litterära pris är av allt att döma en avläggare till vårt…” Grattis Dennis, heja Borgis!

(ny) Gatukonsten i Gävle

Vi uppskattar när det händer saker i stadsbilden, som inte är nya reklamaffischer. Om det betyder att vi också uppmuntrar gatukonst är förstås en tolkningsfråga. Den här sprejmallmålade clownen i kostym har nyligen dykt upp på betongfundamentet under Kvarnbron. Är det finansmarknaden som flinar åt oss igen? Lita inte på affärsmännens leende mask!

(ny) Björn Söderstedt

Man måste bara digga den här snubbens rökdisiga nattklubbsmiljöer! Upplev storstadsatmosfär i konstnären Björn Söderstedts supercoola utställning på Galleri Majoo, pågår till och med 19 juni.

(ny) Krut

Nu är det ju skolavslutningstider. Tyvärr är det också slut med den klassiska skoltidskriften Krut – hårt drabbad i Kulturrådets tidskriftsslakt genom kraftigt minskade bidrag. Krut gjorde pedagogiken till en viktig debattfråga. I fortsättningen ska svenskarna tydligen nöja sig med pekpinnar.

”Vi önskar att vi kunde säga att vi lägger ned tidskriften för att skolan är så väl fungerande och för att det förs en vital debatt om den på så många andra ställen att vi inte längre behövs. Istället ser skolan i dag ut på ett sätt som vi tror att Kruts första redaktörer inte kunnat föreställa sig ens i sina värsta undergångsvisioner”.

Krut-redaktionen tar adjö.

(ny) Lycko-foto

En bild av fyra tioåringar som ska få tåga med landslaget in på Råsunda. En bild av sommar och förväntningar. Gävletidningarnas fotograf Annakarin Björnström fångade soligaste stämningen, ja till och med fotbollstriumfen i förväg!

Gunnar Cyrén (1), Hovet (2), Karl-Ove (3), Konstsommar (4), Jättegodis (5).

Mer läsning

Annons