Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle erbjuder bokcirkel i påse

/
  • Färdigpackade bokcirklar till låns på Sätra bibliotek.

Bokcirkelpåsarna står färdigpackade i Sätra bibliotek i Gävle. De är en biblioteksnyhet för året. Tänkt som hjälp till alla som vill starta sin egen bokcirkel. Eller som redan har en bokcirkel och behöver inspiration.
Sätras kulturprisbelönade bibliotekarier Claes Wallgren och Sara Hagström Andersson står bakom initiativet.
– Vi har laddat ett tiotal påsar med böcker som vi tycker passar utmärkt att prata om tillsammans och som man kan låna med sig till sin cirkel, säger de i ett pressmeddelande.
Böckerna är utvalda för att passa olika målgrupper och lässmaker. En av dem, "Morgon i Jenin", finns både på arabiska och svenska.
Sätrabibliotekets egen bokcirkel på plats i bibblan startar med en upptaktsträff tisdag 19 januari. Då presenteras de aktuella bokcirkelböckerna och även satsningen på bokpåsar. En annan nyhet för i år är att samtalet om böckerna dessutom kommer att ske på Facebook.
– Vi skapar speciella grupper inför bokcirklarna och på så sätt kan fler, oberoende av tid och rum, delta, säger bibliotekarierna.
Bland böckerna som valts ut finns bland annat "Bad feminist" av Roxane Gay och förra årets Augustprisvinnande roman av Jonas Hassen Khemiri. Bokcirkelledare är Claes Wallgren. Se alla titlar och datum i faktarutan här intill.

Annons

Mer läsning

Annons