Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Konstskola utser årets vinnare

/

Annons

Gävle Konstskolas tävling är avgjord. Malin Gebre-Medhin vann. Hon vinner en plats i ljuset. Hennes konstverk "Jag bär min flykt som ett hjälplöst dibarn" ska utsmycka Bollnäs Folkhögskola under ett helt år.

Gävle Konstskola tillhör formellt Bollnäs Folkhögskola. För fem år sedan föddes idén att låta konsteleverna utföra konstnärlig utsmyckning för lokalerna i Hälsingland. Dels för att göra konstskolan närvarande där, dels för att en miljögestaltning behövdes. Två flugor i en smäll.

Uppdraget är utformat som en årlig tävling bland konstskolans andra- och tredjeårselever. Vinnande konstverk sätts upp i entrén till Bollnäs Folkhögskolas matsal.

Torsdag 14 april sker nu en officiell invigning av årets utsmyckning. Malin Gebre-Medhin har gjort tio fritt hängande oljemålningar på glas. Målningarna är en gestaltning av Paul Anderssons dikt "Elegi över en förlorad sommar".

Malin Gebre-Medhin är född 1987 i Uppsala och går andra året på Konstskolan i Gävle. Hon beskriver sitt verk så här:

"Det är en dikt som utspelar sig en sommar i en park där huvudpersonen ägnar en hel natt åt att söka efter någon att komma nära. För mig handlar den om relationers förgänglighet och svårtillgänglighet, hur möten och samtal kan vara fysiskt lättillgängliga men att verkligen nå någon på djupet och släppa in någon kan vara desto svårare."

Mer läsning

Annons