Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborgs bibliotek blir smidigare

Annons

Helge har poppat till sig och blivit ännu bättre, om biblioteken i Gävleborg får säga det själva. Helgebiblioteken än namnet på länsbibliotekens gemensamma webbplats, ett bibliotekssamarbete som ansetts så framgångsrikt att det nominerades till utmärkelsen Årets bibliotek 2014.

Nu har Helgebiblioteken uppdaterats med nya funktioner. Bland annat blir systemet mer anpassningsbart och känner av formatet på användarens skärm.

– Eftersom fler och fler i dag använder sig av mobiler och surfplattor för att använda bibliotekets tjänster lanserar vi en webbplats som är smidigare och tydligare för alla användare, säger Maria Gustavsson, Söderhamns bibliotek, tekniskt ansvarig för webbplatsen.

På Helgebibliotekens webbplats kan man söka, låna, reservera och se vilken bibbla som har vilken bok inne. Eller läsa dagstidningar hemifrån. Numera går det också att sätta betyg på böcker och läsa smakprov, det är några av nyheterna. Även boktips för ”dig som är ny i Sverige” har tillkommit. Förstasidan har fått ett mer välkomnande utseende.

Men bäst av allt är kanske att man hittar öppettiderna till alla länets bibblor direkt. Den som inte nöjer sig med att e-låna utan vill känna en bok i handen måste ju trots allt bege sig till en fysisk plats.

Mer läsning

Annons