Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles Faust ut i världen

/

Skottes Musikteater i Gävle har blivit inbjudna till Skottland för att spela ”Lilla Faust”.
I augusti uppträder Skottes under en vecka på Edinburgh Festival Fringe – som kallar sig ”The largest arts festival in the world”.

Annons

Vi är glada över äran att bli utvalda, skriver Skottes i ett pressmeddelande.

Nyskapade musik- och dockteaterföreställningen ”Lilla Faust” var en del i Gävleborgs stora Faust-projekt och hade premiär samtidigt som ”Faust i Gasklockan”.

För oss har Faust-projektet bara börjat, förklarar Skottes som också ska spela en ny omgång av ”Lilla Faust” på hemmaplan, för skolelever inom ramen för Skapande Skola. Alla förskoleklasser och åk 1-4 på Brynässkolan kommer att få se föreställningen och delta i en skaparverkstad där barnen själva får skapa dockor av vardagliga material.

Det blir även ytterligare några offentliga föreställningar. Först under kommande familjelördag 23 maj, och sedan kvällsföreställningar 26 och 27 maj.

Under hösten och vintern ska Skottes dessutom turnera med ”Lilla Faust”, både i länet och ute i landet.

Ensemblen består av Ove Zacco Andersson, Mats Jadin och dockmakaren Hans Kellerman. den sistnämnde har även byggt hela det makalösa teatermaskineri som nu ska fraktas till Edinburgh.

Dockorna är små konstverk i sig, tyckte Arbetarbladets teaterkritiker i sin recension. De magiska musikmaskinerna och alla finurliga figurer fick beröm liksom hela produktionen med "sedvanlig hög Skottes-kvalitet".

Mer läsning

Annons