Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlesymfonikerna byter dirigent och repertoar

/

Annons

Gävle Symfoniorkester byter i sista stund både dirigent och repertoar. En vikarie kallas in för att leda torsdagens Gävlekonsert.

Men det är inte vem som helst som kommer. På pulten ska stå den unga Eugene Tzigane. En amerikansk-japansk dirigent vars karriär har tagit rejäl fart efter framgångar i internationella dirigenttävlingar och framträdanden i stora europeiska operahus.

Den tidigare inbokade gästdirigenten Rafael Payare tvingades med kort varsel ställa in sin medverkan, meddelar Gävle Konserthus. Även konsertprogrammet måste därför delvis ändras. Istället för Mendelssohns skotska symfoni blir det Beethovens fjärde.

Kvar står dock Dvoráks cellokonsert som ska spelas av Jakob Koranyi, också ett ungt stjärnskott som gett cellokonserter över hela världen. I Sverige har han vunnit i princip allt som går, inklusive Solistpriset, vilket resulterade i en kritikerrosad debutskiva med musik av Brahms, Britten och Ligeti.

Konserten med Gävle Symfoniorkester ges i Gävle Konserthus torsdag 7 april och även i Hudiksvalls Kulturhus fredag 8 april.

Mer läsning

Annons