Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletonsättare i topp i ny musik-app

Annons

Per Samuelsson i Gävle listas som en av de mest populära svenska tonsättarna.

Gävletonsättaren Per Samuelsson är en de mest populära i nya Swedish Composer App som länkar till musik på Spotify.

Appen har lanserats för att lyfta fram yrkesverksamma svenska tonsättare. Per Samuelsson listas i en sammanställning som den tredje mest spelade.

”Otroligt kul”, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Webb-appen Swedish Composer gör det helt enkelt lättare att hitta musik av nu levande svenska tonsättare på Spotify. Den fyller en viktig funktion som Spotify saknar, menar Per Samuelsson:

”Nästan all musik på Spotify listas på artistnamn eller låttitel, det finns sällan uppgifter om vem som skrivit musiken. Med appen kan man nu enkelt lista musik som skrivits av någon av medlemmarna i Föreningen Svenska Tonsättare och verkligen hitta guldkorn som kan vara svåra att upptäcka annars.”

Per Samuelsson skriver elektronisk och elektroakustisk musik. Ofta spelad på egenhändigt byggda instrument av sensorer, gamepads och joysticks. Tillsammans med tonsättaren Iréne Sahlin i Gävle är han duon Moneeo som gör filmiska och experimentella musiklandskap och bland annat brukar arrangera Elektronsöndagar i Gävles Stadsträdgården.

”I dagsläget är det musik för Moneeo som jag komponerat tillsammans med Iréne Sahlin som finns i appen, så vi har nått tredje platsen gemensamt, framhåller han.

Både Per Samuelsson och Iréne Sahlin är invalda som medlemmar i Föreningen Svenska Tonsättare som ligger bakom den nya appen där mer Gävlekomponerad musik kommer att släppas framöver.

Mer läsning

Annons