Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glass för barn på Gävle teater

/
  • Interaktiva musikföreställningen

Annons

Tonsättaren Philip Glass minimalistiska musik ska ges för tvååringar i Gäve. Vindla String Quartet uppträder men med sig har de också rytmikpedagogen Helena Hagström. Hon spelar rollen av sagans Alice, i en fri tolkning av Lewis Carrolls ”Alice i Spegellandet”.

Här heter den ”Vindla i glaslandet” istället och det är alltså inte en konsert i vanlig mening utan barnteater, i form av interaktiv musikföreställning. Alice och Philip Glass musik guidar den unga publiken under en upptäcktsfärd i Spegellandet där allt är upp och ner och bak och fram. Barnen får vara med och hjälpa till, tanken är att de ska uppleva musiken med hela kroppen, inte enbart lyssna.

Föreställningen ”Vindla i glaslandet” passar för barn mellan två och fem år, i lyssnande föräldrars sällskap. Den kan ses på Gävle Teater söndag 21 februari.

Medverkande musiker i Vindla String Quartet är Caroline Karpinska, violin, Stina Jansson, violin, Elina Nygren, viola, och Gerda Holmquist, cello.

Förra söndagen gavs ”Pippi Långstrump” som stort barnteateräventyr i Gävle, den här veckan bjuds alltså något lite mer ovanligt och intimt. Fast säkert minst lika spännande.

Mer läsning

Annons