Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graffitilegend i topp

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons

(ny) Spår av Ikaroz
Graffitilegenden Ikaroz ställer ut målningar på Galleri Nödutgång i Gävle. Men han har också lämnat ett beständigt bidrag till utställningslokalen efter sig. Det är en bild direkt på väggen, målad nere vid golvet intill nödutgångens lilla klinkersbelagda trappa.
Ett inbyggt konstverk av en av Sveriges mest kända graffitikonstnärer. Perfekt. För nu är det ju helt omöjligt att slänga ut Kulturkiosken och Nödutgång härifrån, eller hur? Eller hur!!!

. (åter) Anna Odell
Kultursidans konstrecensent har sett Anna Odells skandalomsusade ”Okänd kvinna” på Konstfacks vårutställning och blivit övertygad. Konstverket och konflikten blottlägger maktförhållanden. Bra. 

(ny) Bengt Söderhäll
Dagermansällskapets entusiastiska ordförande. Lika sprittande glad åt att prata böcker med skolelever som med Nobelpristagare.
Han lät också precis lika stolt som vanligt när han avslöjade namnet på årets Dagermanpristagare, helt okända Birigtta Wallin. För övrigt noteras att Söderhäll håller sig till samma litterära skomode som Le Clézio och en hög bibliotekschef i Gävle – fotriktiga sandaler, oavsett årstid.


(ny) Robin Ticciati
Än är han kvar, den krullhåriga dirigenten som varit Gävlesymfonikernas ledare under fyra år. Blir det en sista kaffe på Kafé Spegeln i dag? I morgon höjer Ticciati pinnen i sin avskedskonsert på Gävle Konserthus.
”We’re going to make fucking good music” lovade han i en uppkäftig affischkampanj vid sin ankomst till stan. Men inte ens en pojkbandssöt 22-åring kunde locka ny ung publik.
”Under Robins ledning har Gävle Symfoniorkester tagit stora steg i sin utveckling”, sägs i ett pressmeddelande från Gävle Konserthus. Alltid något.Jadå, vi fortsätter heja på. Men vägrar i sten att titta på det ryska spektaklet. Semifinalen i veckan fick schlagerfinalen härhemma att framstå som en högkulturell produktion från Svenska Akademien.


anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Tack alla ni som skickar engagerade stödmejl!

Ales NYA vänner (1), Ale själv (2), Shireen Haj Mustafa (3), Ola Larsmot (4), Brutalfika (5).

Mer läsning

Annons