Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis skattkista

Annons

Litteraturens ekvivalent till Hemnet-knarkande just nu måste vara tidskriften Paris Reviews hemsida, som under ledning av den nya chefredaktören Lorin Stein har bestämt sig för att lägga ut alla sina kända författarintervjuer, gjorda under tidskriftens sex decennier långa historia.

När resten av medievärlden hoppas på att Murdoch på något sätt ska få läsarna att vilja betala för journalistik, väljer Paris Review plötsligt att gratisöppna skattkistan.

Författare är inte jätteglada i att bli intervjuade, men de flesta av de stora elefanterna har öppnat upp för Paris Review.

Tidskriften är känd för att ställa riktigt nördiga frågor om skrivprocessen – alltså på nivån ”vilken penna använder du?” – och just den detaljbesattheten gör att tidskriften fortfarande kan konkurrera med mer glättiga, sensationslystna format i tv och press.

Alla författare ser inte vitsen i att berätta om sin skrivprocess. Philip Larkin konstaterade att ”det är som att gå omkring och förklara hur man ligger med sin fru.”

KE

Mer läsning

Annons