Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedesundavävare jubilerar

/
  • Regina Mucwicki Mabrouk 50-årsjubilerar som Hedesundavävare och visar textila bilder i en ny utställning i nuvarande hemstaden Uppsala. Bilden togs vid en av hennes tidigare utställningar, i Staffanskyrkan i Gävle.   Foto: Gun Wigh

Annons

50 år fyller Hedesundavävarna i år. Det firas med en "helt unik" konstutställning som ska invigas lördag 30 maj och pågå i Skaparbyn hela sommaren. Så vi får garanterat anledning att återkomma till denna mycket speciella kulturinstitution.

Även Hedesundavävaren Regina Mucwicki Mabrouk jubilerar 2015. Hon har nämligen vävt precis lika länge – under hela 50 år!

Regina Mucwicki Mabrouk tillhör första generationens Hedesundavävare och började redan som femåring hemma i Hedesunda att leka fram former i varpen med garn.

"Jag brukar säg att jag föddes på rätt plats i rätt tid", skriver textilkonstnären i en inbjudan till sitt eget jubileum. Det firas nämligen redan nu på galleri 1 i Uppsala med hennes utställning "Textil odysse´1965–2015". Den öppnade i lördags och visar ett halvsekel av textil bildkonst. Pågår till 25 januari. En försmak av Hedesundavävarnas stora jubileumsår.

Mer läsning

Annons