Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene Rådberg hyllas

/

Annons


Gästrikeförfattare, aktuell med nya diktsamlingen ”Det gula rummets små terapistycken” som får vår recensent att bli lyckligt varm i hjärtat. Och Svenska Dagbladets kritiker är så imponerad att hon nästan inte finner ord: ”ibland blir det extra påtagligt hur svårt det kan vara att göra en bok rättvisa i en recension”. Aftonbladet skriver: En fantastisk bok! Det ni. Parnassen finns i Gävle.


Ett vemodigt farväl till sommaren, ett ljust välkomnande av mörka vinternätter. Tillsammans står vi ut den tunga tid som kommer. Fladdrande marschaller som en lysmask genom staden, snart lika viktig tradition som valborgsmässoelden?


Gävles nya flotta bostadsområde med salta stänk av sydeuropeisk storstad. Terrasser som matchar seglarskor och solblekt vindrufs. Nu fattas bara kryssningsfartygen. Men attans vad grinig östan kändes på cykelvägen ut. Stadsplaneringen av Gävle Strand har åkt ner två steg sen förra veckan. Det är höstruskets fel.


Sveriges sju betongunderverk utsågs häromdagen. Öresundsbron, Sandöbron och Turning Torso fick flest röster. Men vår personliga favorit är fyran på listan – Arlandas fräcka flygledartorn. Synd att man är så upptagen med att hitta till gaten att man aldrig hinner se det (övriga underverk: Kaknästornet, Örebro vattentorn, Svinesundsbron).Foto: Julia Persson/Tidskriften Betong


Konkurrenterna faller ifrån. Kulturhuvudstadskandidaten Norrköping gav upp i veckan. Gävle tackar. Det ökar nämligen radikalt våra egna chanser. Mer än det kan se ut på papperet. Bara fyra tävlande städer kvar på upploppet. ”Några” ska väljas ut att gå vidare till finalen 2009. Det kan betyda just fyra.

anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Lär av historien: en gång trodde Gävle kommun att det bara var att riva gamla fängelset också.

Höstbokkatalogen (2), Johan och Hanna (3), Lars Gunnar Andersson (4), Gefle IF Fotboll (5).

Mer läsning

Annons