Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon kommer för att tala om klickokratin

/
  • Ulrika Kärnborg kommer till Sandviken för att tala om klicksuccéer och demokrati.

Annons

Ulrika Kärnborg skrev nyligen debattboken ”Klickokratin” om dagens mediekris och klickstyrd journalistik. I boken pekade hon inte bara på en drabbad bransch utan på ett drabbat samhälle – eftersom nyhetsföretagen är en förutsättning för demokratin.

Så när Ulrika Kärnborg nu kommer till Sandviken för att tala om medieutvecklingen i vår tid sker det på inbjudan av arbetarrörelsen.

Det är kulturföreningen Kultursossarna, ABF Gästrikebygden och Socialdemokraterna som arrangerar en författarafton med Ulrika Kärnborg, tisdag 10 maj.

”Klickokratin” kom ut i augusti 2015 och hade undertiteln ”mediekrisens första offer är sanningen”. Boken fick en positiv recension på Arbetarbladets kultursida. Författarens bild av dagsläget var nattsvart men hon hade visst hopp om framtiden. Åtminstone när boken skrevs. Men utvecklingen går rasande fort – hur ser hon på tillståndet nu? Till exempel det faktum att Facebook för många nyhetsföretag blivit den viktigaste publiceringsplattformen.

Kanske får vi svar under författarkvällen med Ulrika Kärnborg. Den hålls på Hanséns Café i Sandviken, tisdag kväll 10 maj. Det kostar inget att lyssna.

*

LÄS MER: Fångad i en klickokrati – Arbetarbladets recension.

Mer läsning

Annons