Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idka bjuder på experimentell gratiskonsert

/

Annons

Svenska folksånger möter acid house – i det som en gång var en katolsk kyrka. Det händer i Gävle torsdag kväll. Under en gratiskonsert med dessutom ytterligare två akter.

Sämre kan man sannerligen bjuda, och det är riktigt finfrämmande som kommer, enligt arrangören Idka – Gävleföreningen för gränsöverskridande konstnärligt skapande.

En av gästerna är den brittiska gitarristen Jamie Sturrock som uppträder tillsammans med violinisten Julia Sandwall och Lasse Fernström, sång, i projektet ”SuttleinMeta”.

Christian Lappalainen, även känd som Calico, gör moderna nytolkningar av Jan Johanssons 60-talssuccé ”Jazz på svenska”, inspirerad av det ikoniska ljudet från analoga maskiner som Roland TB-303. Och Emma Sörensen ska presentera sin elektronisk-akustiska experimentmix ”Catterfly”.

Stökigt, avantgardistiskt, spännande och kanske stämningsfullt? En musikalisk helkväll utlovas, torsdag 21 januari i gamla katolska kyrkan i Gävle.

Fler Idka-konserter blir det på Gävle teater under våren. Men den här kommer som en oväntad överraskning och som sagt med fri entré.

Mer läsning

Annons