Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jäderlund till Sandvikens kulturscen

/
  • Ann Jäderlund är aktuell i Sandviken och med kommande diktsamlingen

Annons

Ingen mindre än poeten Ann Jäderlund är gäst hos Kulturscen Sandviken i dag.

Hon välkomnas av värdparet Carolina Thorell och Mattias Windemo, författare och gitarrist som skapat detta gemensamma rum för olika kulturella uttryck.

Som är inte direkt konsert, men okej, konsert. Som är inte direkt författarsamtal, men okej, författarsamtal. Och salong för improviserade samtal!

Dikt, all sorts musik, dans och bildkonst ska mötas i Kulturscen Sandvikens program, enligt Thorells och Windemos idé. Tanken är smal, men kanske inte för smal för en ort med Sandvikens fina bildningstradition?

Arrangemanget föddes förra året och genomförs nu för sjätte gången. Det rullar på.

Förutom Ann Jäderlunds ord får publiken höra Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Eriksson Långbacka, accordeon. Tillsammans en folkmusikduo som tänjer gränser. De spelar både traditionella hälsingelåtar och egna kompositioner. Jazzvokalisten Lena Jansson medverkar också. På temat ”Dit sången säger”, läses texter av Martin Heidegger och Arvo Pärt.

Ann Jäderlund räknas som en av Sveriges främsta lyriker men har även skrivit dramatik och barnböcker. Hon debuterade med ”Vimpelstaden” 1985 och är aktuell våren 2016 med ”djupa kärlek ingen” som av förlaget kallas en fortsättning på hennes ständigt pågående poetiska undersökning.

Kulturscen Sandviken lördag 5 december håller till i Musikverket i Sandvikens Kulturcentrum. Bland tidigare prominenta gäster finns namn som Carl- Axel Dominique och Lena Willemark, dansaren Virpi Pahkinen, poeterna Eva Runefelt och Arne Jonsson.

*

LÄS MER: Tänk att detta finns i lilla Sandviken.

Mer läsning

Annons