Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Wellton på första plats

/

Annons


Gävleartist som tävlar i final i talang-tv i kväll. Vi minns första mötet, när han stegade in på redaktionen och ville berätta om hur skicklig han var och om sina stora planer för cirkuskulturen i Gävle. Allt stämde.


Annars klädsam dygd. Tekniska kontoret i Gävle borde öva på den. Först läxar man upp restaurangägarna i stan om hur fult det är med plastiga plastmöbler på deras uteserveringar – och sen öppnar man utekafé i kommunala biblioteket. Med plastiga plastmöbler. Knackelibang på huvudkontorsdörren, nån där?


Vår dagliga favorit.


Koldioxidkatastrofer på grönbete glider förbi i försommarsolen. Det kan inte hjälpas. Formgivningens formtopp inföll på 1950- och 60-talet och stavas fenor och krom.


Har öppnat för säsongen. Stark utställning. Men det är för atmosfären vi kommer. Samåkning till skogs, någon?

anser vi att Strömvallen måste bevaras. Det gör en majoritet av Gävleborna också, enligt en ny undersökning. Dock inte denna tidnings politiska chefredaktör, meddelas i en ledarkommentar i veckan.
Men, inget att oroa sig för. Förståelsen för kulturminnen kommer nog när ledarskribenten själv inom kort blir ett.
Det hördes aldrig några protester från samma håll när exempelvis Buregården byggnadsminnesförklarades. Måste bero på att den – enligt vad som står på ledarsidans kravlista – håller samma klass som Egyptens pyramider.

Växthuseffekt (2), Kedjebrev (3), Aino Calmeyer (4), Silvanum (5).

Mer läsning

Annons