Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgensdotter bakom ny bok – med poeter som vill förändra världen

/
  • Anna Jörgensdotter är medredaktör till nya poesiantologin

Gävleförfattaren Anna Jörgensdotter är redaktör för en kommande poesiantologi där ett helt uppbåd av Sveriges mest kända diktare medverkar. Bob Hansson och Athena Farrokhzad för att bara nämna några.

Annons

Boken beskrivs som en kör av röster som sjunger om krig och förluster, om stängda gränser och längtan efter en annan värld.

Det låter som om den har högsta aktualitet.

Bokförlaget ETC ger ut samlingen med titeln ”Om detta sjunger vi inte ensamma”. Underrubriken lyder ”dikter till samtiden och världen”. Totalt 28 poeter och en poesigrupp säger sig vilja vara tröst ”men också en väg till tanke, kraft och handling”.

Författarna Anna Jörgensdotter (även frilansskribent på Arbetarbladets kultursida) och Charlotte Qvandt har arbetat med att sammanställa materialet. De står tillsammans som antologins redaktörer.

”Om detta sjunger vi inte ensamma” ska presenteras på en releasefest i Stockholm 18 februari. Flera av de medverkande utlovas då läsa ur sina bidrag.

Bland bokens diktarröster finns även Sandvikenpoeten Carolina Thorell och tidigare Gävlebon Helene Rådberg. Tillsammans med Johannes Anyuru, Kjell Espmark, Åsa Maria Kraft, Maria Küchen, Kristian Lundberg, Jila Mossaed, Jenny Wrangborg och många fler. En imponerande laguppställning av poeter som vill förändra världen.

Mer läsning

Annons