Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasper Salin-priset till skolbyggnad

/
  • Arkitekturskolan i Stockholm, ritad av Tham & Videgård, är årets vinnare av Kasper Salin-priset.

Annons

"En kompromisslöst samtida byggnad" belönas med årets Kasper Salin-pris. Den prestigefyllda arkitekturutmärkelsen går till KTH Arkitekturskolan i Stockholm som ritats av Tham & Videgård Arkitekter.

I juryns motivering till Kasper Salin-priset framhålls det särskilt hur byggnaden tar sin utgångspunkt i omgivningen och relaterar till den, "tydlig i sin karaktär som tillskott bland kulturbyggnader". De övriga nominerade till priset var Brf Ohoj i Malmö, konsert- och kongresshuset Malmö Live och Bastun i Frihamnen i Göteborg. Priset har delats ut sedan 1962.

Tham & Videgård Arkitekter fick också Villapriset vid Sveriges Arkitekters prisgala på torsdagskvällen, för Creek House. Det är mycket ovanligt att samma arkitektbyrå får två priser på galan. Årets Sienapris gick till Hörsalsparken i Norrköping, som ritats av Joakim Malmqvist från AQ Arkitekter och kritikerpriset till kulturredaktionen på Västerbottens-Kuriren, för tidningens ambitiösa bevakning av Kulturhuvudstadsårets betydelse för stadsplanering och arkitektur i Umeå. (TT)

Mer läsning

Annons