Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Katt på hett plåttak" engagerar inte som den borde

/
  • Jesper Feldt och Lisa Larsson i Gävleaktuella

Annons

Katten och plåttaket kommer till Gävlescenen i kväll. En riktig klassiker ska spelas, i ny och påkostad version på turné med Riksteatern. Tennessee Williams "Katt på hett plåttak" från 1955 är författarens mest kända pjäs och tillika en av teaterhistoriens storheter.

En del av Gästriklands teaterpublik har dock redan hunnit se den här uppsättningen som också gavs för två veckor sedan i Sandviken.

"Katt på hett plåttak" är ett elektriskt familjedrama kring patriarken Big Daddy (här spelad av Bill Hugg), hans desperata son Brick (Jesper Feldt) och många familjehemligheter.

Arbetarbladet Kulturs recensent Anton Emanuelsson var på plats under föreställningen i Sandvikens Kulturcentrum lördag 1 mars. Han beskrev upplevelsen som en skildring av den totala ledan och väntan på det oundvikliga.

Som starkast lyser pjäsen i dialogen mellan de båda männen, ansåg Anton Emanuelsson men framförde även en del kritik: "Problemet är att flera av karaktärerna inte engagerar lika mycket som de borde". Familjens fasad rämnar aldrig helt, "den får bara några rejäla sprickor", konstaterade han.

"Katt på hett plåttak" spelas på Gävle teater onsdag 16 mars.

*

LÄS HELA RECENSIONEN: Så här tyckte Arbetarbladet Kultur.

Mer läsning

Annons