Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer Mammas begåvningar till Gästrikland?

/
  • Konstnären Karin Mamma Anderssons är en av de jurymedlemmar som väljer ut konsten till Moving Art Project som ska ta Sveriges just nu bästa konst ut på utställningsturné.
  • Dramatikern Suzanne Osten sitter i juryn för den rullande utställningen Moving Art Project.

Annons

Den nya konstutställningen Moving Art Project besöker tio svenska städer under april och maj 2016. Ett hundratal deltagande konstnärer kommer att väljas ut av en jury som består av bland andra konstnären Karin Mamma Andersson och dramatikern Suzanne Osten.

The Moving Art Project är en annorlunda form av turnerande utställning, startad av konstnärerna Anna Gellenklev och Helen Silvander.

De vill bjuda besökarna på de bästa nya verken inom alla möjliga konstformer – måleri, skulptur, foto, rörlig bild, design, mode, musik och gatukonst. Det mest begåvade just nu helt enkelt.

Syftet är också att ge "icke-etablerade konstnärer en plattform", enligt ett pressmeddelande. Fram till 30 november får vem som helst ansöka om att delta.

Men juryn är ett nålsöga. I den sitter alltså Karin Mamma Andersson, Sveriges internationellt mest uppmärksammade nutida konstnär.

"I storstäderna kan man gå runt på gallerier och tillfälliga projekt och ta del av det som pågår bland de yngre generationerna inom konsten, vilket är svårare i andra delar av landet. Därför tror jag att detta är ett spännande projekt", säger Karin Mamma Andersson om sin medverkan.

Övriga jurymedlemmarna är Parasto Backman, grafisk formgivare och lärare på Konstfack, författaren Bo Bergström, Riksutställningars curator Mathias Strömer, galleristen Gunnar Olsson och teaterprofilen Suzanne Osten.

Vilka städer som utställningen besöker är ännu så länge hemligt. Har Gävle eller Sandviken en chans att få se Karin Mamma Anderssons urval? Turnéplanen avslöjas senare i höst.

Mer läsning

Annons