Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Don efter person

/
  • Fredrik Magnussons Sverigeflagga. En svensk flagga som har fläckats och fått sitt kors utbytt mot ett hakkors är klyschig. Men när Sverigedemokraterna gör reklamfilm med pensionärer som jagas av burkakvinnor och är snubblande nära att ta sig in i politikens finrum, måste motelden se ut så här.Vi vill köpa till: Roger Hedlund, för hängning på hans ytterdörr.
  • Linn Flodéns klippansikten. Vi ser Robyn och Madonnas ansikten. Men det är inte deras nunor, mer Frankenstein-ansikten som pusslats samman av tidningsklipp. Snygga bilder som också väcker frågor kring hur våra bilder av dessa kändisar konstrueras av spridda medieklipp.Vi vill köpa till: Redaktionerna för kvällspressens fredagsbilagor.
  • Angelica Falkelings anteckningsbok. Säljs tillsammans med bord och pall. Bordsduken är ej till salu. Ett corny hafsverk av en spännande konstnär som vi tidigare har mött på Galleri Lars Palm. Den egencensurerade textkonsten känner vi igen därifrån.Vi vill köpa till: En trött gamling på stan som behöver en vilostund på en pall och läsning att förströ sig med.

Open Kiosk har öppnat på Kulturkiosken i Gävle, fritt för alla lokala konstnärer att synas och sälja. Kulturredaktionen tittade in under tisdagseftermiddagen och valde ut tre verk som fångade vårt intresse och som vi vill ge bort till lämpliga mottagare.

Annons

Mer läsning

Annons