Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgfest i innerkiosken

/
  • Konstdebutanter. Louise Juuri, Felicia Jäderberg och Isabelle Lennartsson (som gjort målningen till höger) ställer ut i Kulturkioskens Sideshow.

En färgexplosion gömmer sig längst in i Kulturkioskens källare. Louise Juuri, Isabelle Lennartsson och Felicia Jäderberg ställer ut på Sideshow som ett gymnasialt projektarbete. De har delat utrymmet systerligt med en vägg var.

Annons

Louise Juuris målningar är lätta att föreställa sig som neon, med färgen rinnande. Dominerar gör ett motiv med en udda gestalt vars inre organ är synliga med ett bultande hjärta i fokus. Felicia Jäderbergs vägg har en afrikansk känsla, med masker som stirrar ner på betraktaren. Känslan som Isabelle Lennartssons verk ger kommer snarare ovanifrån, från rymden, med sci-fi-aktiga motiv av utomjordiska varelser.

De tre är alla i starten av sina konstnärskap och de laddar på med allt de har. Gemensamt har de just denna entusiasm samt dramatiska motiv med en touch av gatukonstens influenser. De lovordar Sideshows testyta för oprövade konstnärer – en chans att ställa ut för första gången ger driv till ett intresse som annars lätt kan falna. När unga konstnärer i andra städer tröttnar på att jobba på i tysthet har vi i Gävle Sideshow.KE

Mer läsning

Annons