Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärer ger hälften till flyktingar

/

Annons

Trettio svenska konstnärer ska skänka hälften av intäkterna från sina verk till förmån för flyktingar.

Det är Lars Bohman Gallery på Karlavägen i Stockholm som för andra året i rad gör en utställning till förmån för Stockholms Stadsmission och nu vill bidra till deras arbete för flyktingar.

Samlingsutställningen invigs 10 december under namnet "Gimme shelter" och ska pågå i tio dagar. Halva vinsten från försäljningen av konstverken går till Stadsmissionen.

Medverkar gör galleriets konstnärer, bland annat kända namn som Marie-Louise Ekman, Lars Lerin, Lena Cronqvist, Claes Jurander och Tuija Lindström.

Knuten till Lars Bohmann Gallery är även konstnärsgruppen Ride1 där Jonas Kjellgren från Torsåker ingår. Om någon av deras ofta storskaliga konstruktioner återfinns på "Gimme shelter" är väl osäkert.

En del av verken som säljs har gjorts särskilt för det här tillfället, andra har skänkt verk som passar temat, skriver Dagens Nyheter som intervjuat galleristen Angelika Knäpper. "Allt var väldigt spontant förra året och likaså i år. Det är bara att tacka alla konstnärer som bidrog", säger hon till tidningen.

Förra årets välgörenhetsutställning på Lars Bohman samlade ihop 250 000 kronor som gick till ett akuthärbärge för EU-migranter.

Mer läsning

Annons