Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kringlan" petas från romanprojekt med Nanna Johansson

/
  • Kristoffer
  • Nanna Johansson, serieskapare och författare från Gävle.

Nyligen släpptes ungdomsromanen "Omänniskor", serietecknaren Nanna Johansson och komikern Kristoffer "Kringlan" Svenssons första del i en planerad fantasytrilogi.
Men efter de senaste dagarnas turbulens kring Svensson blir det Nanna Johansson som ensam skriver de två resterande delarna.

Annons

"Nanna har valt att skriva vidare på trilogin själv. Vi står självklart bakom hennes beslut som vi tycker är genomtänkt och klokt", skriver Olle Lidbom, kommunikationschef på bokförlaget Rabén & Sjögren, i ett sms till TT.

Såväl Aftonbladet som P1:s satirprogram "Public service" har avslutat sina samarbeten med Kristoffer Svensson sedan han twittrat hot riktade till frilansjournalisten Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg. Upprinnelsen till det hela var en formulering i Malms recension av "Omänniskor".

Nanna Johansson och Kringlan Svensson skrev även gemensamt romanen "Drottningen av Rottnevik" förra året.

Nu i höst, inför den nya fantasybokserien, intervjuades tidigare Gävlebon Nanna Johansson i Arbetarbladet. Hon berättade om sitt mångåriga samarbete med Kringlan Svensson och att de tidigare varit ett par.

*

LÄS MER: Skratta inte – feministen skriver fantasy.

Mer läsning

Annons