Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturoasen på första plats

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons


Ett ljus i Gävles cityfestmörker. Alternativa arrangemang pågick i skuggan av karusellerna, i en paviljong i Rådhusesplanaden. Vi ser framför oss hur Kulturoasen växer. Och växer. Och växer. Så att hela Cityfesten blir till en kulturfestival. Precis som när Vattenfestivalen förvandlades till Stockholms kulturfestival i veckan. Det blev succé direkt.


Ja, vi vet. Dumt dyrt, falsk sångerska, falska fyrverkerier. Men ändå. Massverkan fungerar. Människor är mer än miljarder digitala effekter. Nationer som Kina och USA borde skänka det en tanke till vardags också. 


Författare som berättar om kärlek och livsvillkor, med ett milt vemodigt leende i mungipan. Man stortrivs i hans sällskap. Nya romanen heter ”Vänner och älskare”. Vi är kära i den. 


Namn att lägga på minnet. Nyberg är en självlärd och orädd Gävlekonstnär som visar upp stämningsglödande måleri på Galleri Bläckhornet i Axmar.Borta nu. Tråkigt, tråkigt. Och Länsmuseets tillhörande graffitiutställning tar slut på söndag. Tillbaka till tunnlarna. Livet är orättvist.

anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. En sommarutflykt till respektingivande byggnadsverket Stockholms Stadion gör oss bara ännu mer övertygade. Tänk om Stadion visste att Gävle mobbar dess lillebror.

Brita Planck (1), Retro 1 (2), Retro 2 (3), Cityfesten (5).

Annons