Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturtoppen vecka 24

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta under veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons

1. Bernt Lindström (ny)

Lyssna till skogen! Bernt Lindström i Ockelbo kan konsten att blåsa det ålderdomliga instrumentet kohorn – karvat ur, ja ni förstår vad. Aktuell med sällsam cd. I en intervju här på kultursidan i går berättade Lindström om sin passion för horn. Men hör också hur de ljuva tonerna låter, i webbversionen av vår artikel.

2. Graffitiväggen (1)

Alltså, ”det är väldigt många som målar i Gävle”, som en ung man uttryckte det. Han kom i full fart med väskan full av sprayburkar. Flanerare förbi behöver aldrig riskera att se samma bilder.

3. Kreativ ung generation (ny)

Fan fick fans på Brynässkolan. Eleverna såg Skottes-teatern ”Lilla Faust” och inspirerades till grymma skulpturer och målningar. Tur, för det behövs arvtagare till den magiska dockmakaren Hans Kellerman.

4. Kiki Larsson (ny)

Kulturspridare i det gröna, curator för årets vitala sommarutställningar i Mackmyra och Forsbacka. Och det får väl sägas passa bra eftersom hon också är grön politiker, en av dessa djupt kulturengagerade miljöpartister som särskilt tycks växa i Gävle.

5. Bernt-Olov Andersson (ny)

Författaren bakom ny guidebok om Sandvikens offentliga konst och arkitektur. Tack mannen, för att du gjorde det uppenbart hur mansdominerad staden är.

*

Ut från listan: Eva-Stina Byggmästar (2), Nationaldagsfirande (3), Sångsvanar (4), Flyttfåglar (5).

Mer läsning

Annons