Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Le Clèzio fortsatt nr. 1

/

Annons

(1) Le Clèzio
Vi har inte hämtat oss än. En Nobelpristagare kom till byn. I täckjacka och sandaler.

(ny) Skottes
Har gjort höstens roligaste musikteater med "Resan till månen". Tack vare ett fiffigt geni – dockmakaren och regissören Hans Kellerman. Helt underbar föreställning. Spelas i Mätarhuset på gasklockeområdet i Gävle. Nästa gång på söndag. Marsch dit.

(åter) Djuren i Boulognern
Näpna kaniner, färgglada grodor. På lyktstolparna. Parkens djurliv utökas i smyg med näpna varelser som varken bits eller skäller. Men lilla snigel, akta dig för tekniska kontorets klisterkonstsanerare.

(ny) Seyda
Kurdisk konstnär, bosatt i Gävle, vars skarpa och välriktade politiska teckningar visas på Stadsbiblioteket. Bilderna är förbjudna i tecknarens hemland Syrien. Det är liksom samtidigt både svårt att fatta och lätt att förstå.

.
Ställer upp för Strömvallens läktare i ett tungt debattinlägg (Arbetarbladet 25 oktober). Artikeln har väckt starka reaktioner på Arbetarbladets webb. Länsmuseets har fått för sig fel, något 22 våningar högt hotell har det aldrig varit tal om, menar uppmärksamma läsare. Bara hälften. Men faktum är att hotellskrapan har växt. I tysthet. Enligt Gävle kommuns splitternya kulturhuvudstadsansökan planeras åtminstone 14–20 våningar. Bara så ni vet.

anser vi att Strömvallens läktare bör bevaras. Se även ovan.

Katarina Frostenson (2), "Tell me you love me" (3), Inger Källgren Sawela (4), Johan Wellton (5).

Mer läsning

Annons