Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Le Clézio på första plats

/

Annons


Fatta, årets Nobelpristagare i litteratur ser fram emot att ta små promenader i Älvkarlebytrakten. Han kommer för att hämta Stig Dagerman-priset 25 oktober. Och inget tjafs om att ”ni kan väl svänga förbi med det på Blå Hallen när jag ändå ska till Stockholm och träffa kungen”, inget sånt. Cool snubbe.


Inte att förväxla med ovanstående. Le Carré är för sjutton engelsman bakom pseudonymen. David John Moore Cornwell mer precist. Och spionförfattare. Men ett geni på sitt sätt han också. Det visar han verkligen i höstens höjdarroman ”En eftersökt man”.


När man känner att Gävle blir för trångt kan man åka hit ut och drömma. New York är inte så långt borta. Faktiskt bara några hundra meter. Varför endast tre av Gävle Strands kvarter har väganvisningar uppsatta tål också att funderas på. Men det är nästan roligare så här. Man får vips ett annorlunda perspektiv på världen.

Hör till god personalvård. Även Gävles hemtjänstanställda har rätt till det. Du och jag ska väl inte vara sämre arbetsgivare än privata företag. Och apropå underhållningens kvalité, det kunde varit som i Smedjebackens kommun: trubadur, allsång och dansbandet Swänssons. Klaga inte.


Trevlig stad. Den också. Om man tänker som en viss högljudd Gävleskribent gör, att Umeå gott kan få vinna titeln som kulturhuvudstad så att Gävle kan satsa pengarna på hål i gatan istället – hur hyggligt är det mot Umeås hål i gatan? Hur provinsiell får man bli, herr Håligatan-redaktörn?


anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Det är väl ingen sport att titta på match utan pelare.


Älvkarleby (1), Kapitalismens kris (2), Gävles chanser (3), Annamia Larsson (4), Karin Johansson (5).

Annons