Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lirarna i Konserthuset

/
  • Välkommen Brynäs. Herrarna i A-laget har inviterats till Gävle Symfoniorkesters jubileumsgala. Nummer 16 Sebastian Lauritzen tackade ja.

Annons

Är du bjuden på balen på slottet? Jag menar, ska du gå på Symfoniorkesterns 100-års-jubileumskonsert i morgon?

Förmodligen inte. Alla får inte plats i Konserthuset. Bara vissa har fått inbjudningskort.

Till exempel vi som representerar något. Som jag (Arbetarbladets kulturredaktion ) eller Carl Gustaf (kungariket Sverige), eller Brynäs hockey (en annan jubilerande 100-åring).

Samtliga 25 spelare i A-laget blev inbjudna för att fira Gävle Symfoniorkesters födelsedag.

Andreas Dackell, Sebastian Lauritzen, Niclas Andersén, Jonathan Carlsson och Martin Johansson tackade ja.

Fast alla ville alltså inte gå. Då slapp de.

Man kan tycka att killarna borde kamma sig och ta på sponsorslipsen och spatsera in i samlad trupp för att visa sin respekt för musikkonsten och sin lika ärevördiga Gävlekamrat. Man kan tycka att det är deras förbaskade jobb, precis som det är deras plikt att ställa upp på företagsjippon och skriva autografer på barnkliniken (låta sig fotograferas medan de skriver autografer på barnkliniken).

Men sådant kan man inte kräva, säger Brynäs kommunikationsansvariga Catarina Carlsson. Det mesta av lagets representation sker innan säsongen startar. Inte mitt under den.

”Det är helt enkelt inte möjligt att ställa upp på allt. Inte om vi ska kunna prestera på hög nivå på isen”.

Är det något viktigt under pågående säsong fördelas uppdragen jämnt mellan spelarna.

”Symfoniorkesterns jubileumskonsert är viktig för oss. Vår klubbdirektör Hans-Göran Karlsson är den som officiellt är inbjuden, men vi bestämde ändå att några fler från klubben skulle vara på plats. Detta eftersom vi båda fyller 100 år 2012, och jag och Mikael Forsblom (Symfoniorkesterns kommunikationsansvariga) har diskuterat ett samarbete mellan oss och Symfoniorkestern. Vi tyckte att det här var en bra start.”

Tja. Den förklaringen får vi kanske lov att köpa. Fast hur man kan säga nej till en gratiskonsert med Malena Ernman fattar då inte jag. I synnerhet när festen råkar infalla just när det är ovanligt många matchlediga dagar på rad.

Förutom de fem nämnda spelarna väntas ytterligare några. Åtminstone är totalt 15 platser bokade. Däribland åt sportchefen Michael Sundlöv, samt tränarna Janne Larsson och Tommy Jonsson.

En mindre andel biljetter till jubileumskonserten har sålts till allmänheten.

Brynäs damer, överlägsna ledare av högsta serien, fick väl ställa sig i den kön.

Mer läsning

Annons