Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena i topp igen

Annons

1. (1)

Ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien bland professorer, hovsångare och domkyrkoorganister. Dock inte den enda i finsällskapet som medverkat i Melodifestivalen. Tänker på Abba-Benny. Och ni vet hur det gick för det tävlingsbidraget. Heja i morgon och ute i Europa, Malena!

Apropå ingenting särskilt säger Malena att hennes önske‧duettpartner alla kategorier är Bobby McFerrin. En annan världsartist. Som gör en av två unika Sverigekonserter i Gävle 19 maj. Bara så ni vet vem som kanske sitter i publiken.

 

 

 

2. (ny)

Ny ledamot av Svenska Akademien. Anses som en ganska svårläst författare. Men vem vet, Lotass kanske också dyker upp som joker i Melodifestivalen nån gång i framtiden. Lars Forssell skrev ju sångtexter för Lill-Babs.

Å andra sidan, det är inget krav att vara lättillgänglig. Poängen med personerna i en akademi är att de ska vara kunniga, experter på sitt område. Man kan till exempel inte heller förvänta sig att molekylärbiologerna i Kungliga Vetenskapsakademien ska åstadkomma bestsellers.

 

 

3. (ny)

Behövdes. I år också. Men observera att kvinnodagen är inget att fira. Det är ju en dag när vi protesterar mot att en sådan dag behöver finnas. Möjligen kan man fira att kampen för jämställdhet får, om än högst tillfällig, uppmärksamhet. Eller att kvinnodagen är den enda dag som inga prylkrängare vågat sig på att kommersialisera.

 

 

4. (ny)

Dansk författare, född på Grönland. Fick Nordiska rådets litteraturpris för novellsamlingen ”Babian”. Ja, den är en svettig, sexig, upphetsande, helvetisk höjdare!

 

 

5. (åter)

Har infört fri entré. Från och med i morgon!

 

 

anser vi att Strömvallen bör bevaras. Nyligen startade tävlingen ”Klenod 2009”, stödd av Riksantikvarieämbetet, med syfte att lyfta fram särskilt skyddsvärda föremål ur det svenska kulturarvet. I nödfall får vi väl nominera en pelare.

 

 

Anna Odell (2), Fildelningskonst (3), Katarina Frostenson (4), Eva Lundgren (5).

Mer läsning

Annons