Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Lundqvist firar Fars dag i Gävle

/
  • Dotter Maria Lundqvist och pappa Bert Lundqvist. Tillsammans på scenen i Gävle.

Annons

Pappor, pappor, pappor – skådespelaren Maria Lundqvist hyllar dem på Gävle Konserthus i kväll. Hon har med sig sin egen pappa Bert. Han spelar dragspel och sjunger.

Föreställningen ”Älskade pappor” beskrivs som en blandning av tal och musik, humor och tårar.

Perspektivet är genommanligt, så här en vecka efter Internationella Kvinnodagen. Men Maria Lundqvist är dock den som står i centrum, uppbackad förutom av pappa av Elise Einarsdotter på piano, Olle Steinholtz, bas, och Kristoffer Hellström, sång.

Maria Lundqvist ska berätta egna pappaminnen bland musikalklassiker, jazz, Joni Mitchell och Evert Taube men passar dessutom på att återuppväcka sin buskisbibliotekarie från tv-komediserien ”Sally”.

”Vi pratar ofta om pappor, men då som den ofta frånvarande föräldern. Så jag vill lyfta fram den närvarande pappan och därför får han vara med och spela dragspel. Det är en stor, varm kärleksförklaring”, sa Maria Lundqvist i en intervju med Hallands Nyheter inför föreställningens vårturné.

Maria Lundqvist har tidigare gästat Gävle Teater med "Blottad" (2011), en show som gav humoristiska glimtar ur hennes eget liv.

”Älskade pappor” ges i Gävle Konserthus onsdag 16 mars.

Årets Fars dag på riktigt infaller 13 november.

I vissa sammanhang är det förstås männens dagar mest hela tiden. Men den här föreställningen säger sig Maria Lundqvist helt och hållet vilja ägna åt känslor och relationer.

Mer läsning

Annons