Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer skogstokig Gävleteater

Annons

Magiskt i det gröna. En unik teaterhändelse. Flummigt och förtrollande!

Vi blev hänförda av Folkteatern vid premiären på av ”Ett sjunkande skepp/Ett växande slott” i början på sommaren. Föreställningen – eller utflykten om man så vill – genomfördes i skogen vid gamla Avans soptipp i Gävle.

Anna Pareto i Folkteaterns teatervandringsföreställning som nu åter spelas.

Efter ett sommaruppehåll ges den nu åter. Fortfarande finns chansen att ingå i den lilla publikgrupp som deltar i en sällsam teatervandring. Under tre lördagar framöver.

Skådespelaren Martin Pareto har skrivit texten utifrån inspiration av både gamla skalder och samtida miljövänner. ”Ett sjunkande skepp/Ett växande slott” berör klimatkrisen men i perspektivet hur en ska hantera sin ångest inför den.

Medverkar förutom Martin Pareto själv gör Björn Johansson, Arabella Lyons, Anna Pareto, Cecilia Wernesten, Olof Edman och Isabel Linander.

Ur Arbetarbladets recension:

”Grönska. Shakespeare-figurer. Melodisk stämsång. Man vill hålla kvar förtrollningen. Vi är mitt i naturen i den här föreställningen. Den natur som människan å ena sidan dyrkar för dess skönhet, å andra sidan drar nytta av så att den dör.”

Läs texten i helhet här .

”Ett sjunkande skepp/Ett växande slott” spelas lördag 20 augusti, lördag 27 augusti och lördag 3 september.

Nästa inplanerade Folkteatern-premiär sker lördag 22 oktober när ”Som du. Som dom. Som jag” går upp, i regi av Monica Wilderoth. Den är en berättelse om några människor i ett hyreshus någonstans i Sverige, och om ensamhet.

Men hos Folkteatern händer även annat. Man bjuder som vanligt numera in till en seminarieserie, som utlovar att ge inblick i teaterns arbetsprocesser. Det första seminariet hålls torsdag 1 september och anknyter till just Monika Wilderoths föreställning. Temat är ”värdighet”.

Hela seminarierserien:

Torsdag 1 september: Folkteatern om värdighet. Med dramatikern Monica Wilderoth och prästen Olle Carlsson.

Torsdag 22 september: Folkteatern om identiteter, utifrån ”Som du. Som dom. Som jag”.

Torsdag 13 oktober: Folkteatern om vad man kan berätta för barn, på teatern.

Torsdag 3 november: Folkteatern om stadsplanering. Med skådespelaren Cecilia Wernesten som undersöker stadsvandringar för barn.

Torsdag 24 november: Folkteatern om sex mot ersättning. Inför föreställningen ”Transaktion”.

Torsdag 15 december. Inför föreställningen ”Transaktion”.

Mer läsning

Annons