Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Müller-år

/

Annons

(ny) Herta Müller
Det är hennes vecka, hennes år. Müller var ett konservativt val av litteraturpristagare. Men för nu kan vi inte göra annat än hylla.
Senaste, mästerliga, romanen ”Andningsgunga” kom lägligt ut på svenska på Nobeldagen. Förlaget arrangerade boksignering i ljusgården på fiina varuhuset NK. Till helgen signerar Filip och Fredrik på samma plats. Följda av julpyssel med Björn Borg under rubriken ”pimp up your underwear”. Absurda världen snurrar vidare. Foto: SvD/Scanpix


(ny) ”7:3 Återbesöket”
Vinterns teatersnackis. Ett karaktärsmord på dramatikern Lars Norén och hans skandalomsusade fängelsepjäs, iscensatt på Uppsalas Stadsteater. Skoningslöst, men fortsättningen på den berömda dagboken lär åtminstone inte bli tråkig.


(ny) Daniel Åberg
Författare med rötter i Sandviken, debuterade 2005 med den väl mottagna romanen ”Dannyboy & kärleken” på Forum förlag. Men Dannyboy Åberg vägrar gå i andras ledband. Hans nästa bok kommer snart ut på egna Sockerförlaget och killen är inte så lite kaxig:
”Mig veterligen har ingen etablerad författare i Sverige testat egenutgivning på ett så här ambitiöst och genomarbetat sätt tidigare”, skriver Daniel Åberg i ett pressmeddelande.
Det pågår ett paradigmskifte inom bokbranschen, hävdar han: ”Förlagens roll håller på att omdefinieras. Kommer de ens att behövas i framtiden?”
Romanen heter ” Vi har redan sagt hej då”. Vi säger modigt. Och tack. Den ska nämligen även ges ut som gratis mp3-bok.
Foto: Daniel Åberg


(ny) Hyfs och ansvar
Vad finns att berömma efter Ericssons svarta julklapp till Gävle? Industrier med en värdigare företagskultur kanske.


(ny) Blomstervänner
Ligister med klisters yppiga graffitiblomma, allmänt förekommande på näringsfattiga platser i Sandvikens omgivning, har fått en egen knoppande facebookgrupp, ”Klockblommorna i Sandviken”. Beskyddare! Det glädjer oss.

Eva Rydberg (1), Kultursidans läsare (2), Strömvallens läktare (3), Kärleksord (4), Matkultur (5).

Mer läsning

Annons