Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boogie on, Status Quo!

Ett regnigt Furuviksparken fylldes av nostalgitörstare när Status Quo besökte Gävle under lördagskvällen.

Annons

Den regntunga Furuviksparken är ganska välfylld av nostalgitörstande människor i alla åldrar då bandet glider in på scenen. Sångaren Francis Rossi hälsar från sin parhäst Rick Parfitt som tyvärr är konvalescent från en mindre hjärtattack att vi får ha det så bra och Rick önskade att han fått vara med denna kväll.

Första låten ut är förstås”Caroline” och vips känns det som när man var 15 år, hade trimmad moped,hårborste i jeansfickan och några mellanöl innanför västen. Rick Parfitts ersättare Freddie Edwards, son till basisten John Edwards, gör ett bra komparbete men visst saknar vi Ricks blonda hårman och slitna jeans. Francis Rossi gör de gamla välkända solona full rättvisa på sin gröna Fender Telecaster som han brukat alltsedan det gyllene året 1968.

Därefter kommer ett längreparti med några mer mekaniskt svängande låtar från bandets andra glansperiod,1980-talet. Men sedan återkommer de skönare boggietakterna från 1970-talet där ”Honky Tonk Angel” är helt rätt i sammanhanget. Melankoliska ” In the army now” påminner mig om värnplikten på I 14 i Gävle, det var ibland en plåga men kamraterna minns man ännu. Tror att det var en blinkning från bandets sida till Storbrittaniens då pågående intervenering av Falklandsöarna.

Det givna trumsolot, som vanligt långt och innehållsrikt, förebådar gamla ” Roll over, lay down” som får publiken att vakna till liv. Den vita förstärkarstacken av märke Marshall nästan glöder då bandet fettar på med sköna ”Roll over, laydown” och man skulle haft nitbälte, pudelfrissa och headbangat igen men detblir inga vuxenpoäng av sånt beteende så jag gör som resten, böjer försiktigtpå knäna och ler saligt. ” Rockin all over the world” och Beatles ”Rock`n`Roll Music” blir liksom utgångstonerna för en till synes mycket nöjd publik.

Detta är den ena av två Sverigespelningar, endast publiken på Gröna Lund får samma chans som vi här i Gävle, boogie on, Status Quo!

Betyg 4/5

Mer läsning

Annons