Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nanna Johansson aktuell med knas och noveller

/
  • Nanna Johansson är dubbelaktuell i år med novellsamlingen
  • Nanna Johansson är dubbelaktuell i år med novellsamlingen

Annons

Nanna Johansson flyttade från Gävle och blev Sveriges argaste satiriker. I höst kommer hennes första novellsamling.

Under titeln ”Paradise” har Nanna Johansson skrivit tio berättelser om obehagliga kvinnor. Bland annat om en alkoholiserad bibliotekarie och om två unga tjejer som sätter i system att råna pensionärer.

Men det är inte hennes enda bok i år. Redan nu i maj kommer också ”Knas – humor för tokstollar” som Nanna Johansson gjort tillsammans andra serietecknare: Fabian Göranson, Stina Hjelm, Siska Humlesjö och Hanna Petersson. Svart humor för barn i åldern 9–12 år beskrivs det som.

Produktionstakten är hög kan man väl säga. Så nyss som i höstas gav Nanna Johansson ut fantasyromanen ”Omänniskor”, inledningen till en trilogi, och även ”Självhjälpskalendern 2016”.

Nanna Johansson, född 1986 i Gävle, är känd som feministisk serieskapare och som en av rösterna i podcasten ”Lilla drevet”. Bland hennes tidigare böcker finns satiriska romanen ”Drottningen av Rottnevik” 2014 tillsammans med Kringlan Svensson) och en rad serieböcker som ”Fulheten” (2009), ”Mig blir du snart kär i (2010) och ”Hur man botar en feminist” (2013).

Novellsamlingen ”Paradise” är Nanna Johanssons första bok på Albert Bonniers förlag och ges ut i början av september.

*

LÄS OCKSÅ: "Skratta inte" – Arbetarbladet Kultur intervjuar Nanna Johansson.

Mer läsning

Annons