Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York-opera i Gävle

/

Annons

Direkt från Metropolitan i New York, i livesändning till Gävle – en romantisk Rossini-opera.

Det händer på lördag kväll 14 mars. När Folkets Hus och Parker ger ännu en föreställning i sin satsning på scenkonst som ses samtidigt av publiken i salongen, och av publik på andra sidan jorden.

Operan ”La donna del lago” visas live på över hundra biografer runt om i hela Sverige, däribland Folkets hus-biografen i Gävle.

Operastjärnan Joyce DiDonato gör titelrollen som Elena, en ung kvinna som förföljs av två män. Juan Diego Flórez gör rollen som den välvillige skotska kung Giacomo. Vänta er vacker sång och romantik, under tre och en halv timme.

Föreställningen på Met är en samproduktion med Santa Fe-operan, där den hade premiär 2013. Michele Mariotti dirigerar debuterande skotska regissören Paul Currans uppsättning. I rollistan ingår även Daniela Barcellona i byxrollen som Malcolm, John Osborn som Rodrigo och Oren Gradus som Duglas.

Nästa livesända operaföreställning i Gävle blir ”Othello”, 21 mars. Då direkt från Kungliga Operan i Stockholm och med bland andra sopranen Malin Byström.

Gävles biopublik får även chansen att se en teaternyhet. 16 april visas ”The hard problem”, Tom Stoppards nyskrivna pjäs i en uppsättning på National Theatre i London.

Folkets Hus och Parker kan i dag visa scenkonst i direktsändning på totalt 180 biografer nätverket "Live på bio" som fortfarande växer med nya platser.

Mer läsning

Annons