Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrland hörs i nypremiär

/
  • Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter fortsätter diskutera Norrland i en programserie som får nypremiär.

Annons

Journalisten och författaren Po Tidholm höjer rösten för Norrland och glesbygden. Bland annat som Arbetarbladets Norrlandskrönikör i en rad engagerande texter publicerade på kultursidan förra året.

Han har också kunnat höras i samtalsprogrammet ”Norrlandspodden” tillsammans med ledarskribenten Sofia Mirjamsdotter.

Norrlandspodden har haft en paus sedan juni men får nu nypremiär i ny regi. Den gavs ut av mediakoncernen Mittmedia. Fortsättningsvis producerar istället bokförlaget Teg Publishing, med ny vinjett och formgivning.

Ämnen som berörs är schablonbilden av Norrland, fördomar om landsbygd, förtryck mot urbefolkningen. Men det kan lika väl handla om personliga intryck, om mat och barndomsminnen.

”Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter håller inte alltid med varandra i diskussionerna men där finns en gemensam drivkraft i viljan att förstå samtiden”, skriver Teg Publishing i ett pressmeddelande.

Man konstaterar att podcasten fick stor spridning i hela landet, och ett tag klättrade upp till toppen på Itunes lista över populära poddar.

Första nya Norrlandspodden släpps måndag 2 november. Den kan följas här .

”Podden är någon att hålla i handen i den politiska depression vi i dag befinner oss i. Hur står det till med rättvisan i landet?”, frågar Norrlandspodden inför nypremiären.

Nya avsnitt ska enligt planen publiceras var fjortonde dag.

*

LÄS MER: Po Tidholms senaste Norrlandskrönika i Arbetarbladet.

Mer läsning

Annons