Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrman i topp!

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons


Säker, slipad och söt som en teddybjörn. En intellektuell norsk talkshowvärd exporterad till Sverige. Det finaste vi kunde fått översänt näst efter en oljekälla.


Gävleborgs län kryllar av begåvade tecknare. Top of the top kan ses på utställningen Teckning 09 i Sandvikens Konsthall – en mäktig uppvisning, på väg att bli lika klassisk som den årliga Länskonsten.


Förra veckans etta hänger kvar på listan. Desirée är doldisen som formgett fina utställningar på Länsmuseet och Fängelsemuseet. Nu hör vi att hon dessutom fått det hedersamma uppdraget att skapa kriminalhistoriska utställningar för både Kriminalvårdens huvudkontor och Statens Fastighetsverk. Tillsammans med Katarina Kallings Nilsson, intendent för Sveriges Fängelsemuseum. Den fängslande designen från Gävle sprider sig!Nypremiär i onsdags för Daniel Sjölins litteraturprogramserie i tv. Nu med publik i studion och romanaktuella författaren Carl-Johan Vallgren i tomatröd kostym. SVT börjar få verklig snits på sina kultursändningar.Foto: SVT/Benjamin JónssonArbetslös ung konstnär i Gävle som skapat rubriker till och med i USA. Och det bara för att han gjort ett förslag på en tatuering till statsministern. Påhittigt minsann. Eller om hela grejen ska räknas som konstperformance. Men vi tror i alla fall inte att det var något av Arbetsförmedlingens jobbsökarkurser som gav idén.

Kommunala läktarhuliganer. Som tekniska nämnden och Kultur & Fritid Gävle. Samt nu även svikaren Bygg & Miljö.

anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Riksantikvarieämbetet råkar hålla med.

: Cecilia Milocco (2), Teatervåren (3), Tulpaner (4), Göran Greider (5).

Mer läsning

Annons