Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nour El Refai om sitt deppigaste år

/
  • Nour El Refai har gjort en humorshow om sitt deppigaste år i livet, året då hon enligt egen utsago uppförde sig som ett as.

Nyskriven humorshow med Nour El Refai och amerikanska 50-talsklassiker ryms på Riksteaterns repertoar i vår. Kayode "Kayo" Shekoni gör en av huvudrollerna i "En druva i solen" som för första gången sätts upp i Norden.

Annons

Familjen Younger bor i ett beryktat slumområde utanför Chicago i slutet av 1950-talet. Ett oväntat arv får förhoppningarna att spira men familjemedlemmarna upptäcker snart att de oavsett projekt motarbetas av ett rasiskt samhälle.

Josette Bushell-Mingo regisserar Lorraine Hansberrys familjedrama som skrevs när den afroamerikanska medborgarrättskampen just börjat ta fart och som i dag betraktas som en Broadwayklassiker. Berättelsen om hur drömmen om ett bättre liv krockar med förtryck och fördomar är smärtsamt aktuell, enligt teaterchefen Måns Lagerlöf.

Nour El Refai turnerar med showen om sitt värsta år hittills: "En komisk depression" handlar om när hon var ledsnast i världen, när det enda som kunde göra henne glad var naturfilm och O'boy.

Bland Riksteatern egna produktioner märks också "Sitaraha – stjärnorna", Monirah Hashemis drama om tre afghanska kvinnor under olika epoker. Hashemi, som bland annat spelat i Kabul, gör själv alla rollerna.

Mer läsning

Annons