Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får också Gävle se "The Outsider"

/
  • Janne Raudaskoskis är tillbaka med succén

Publiken älskade Janne Raudaskoskis när han framförde "The Outsider" i Sandviken i höstas. Nu får Gävlepubliken en chans att ge honom sin kärlek.

Annons

Ett rymdskepp landar och tre exakt likadana utomjordingar betraktar publiken häpet. Alla spelas av Janne Raudaskoskis. På besök från Bubbelgalaxen för att spana in oss jordbor. Han agerar med sig själv med assistans av den senaste teatertekniken.

Nog för att vi är vana att se en och samma skådespelare axla flera roller, men Janne Raudaskoskis gör någonting utöver det vanliga när han spelar hela 40 olika karaktärer. "Upplevelseteater" kallar han sin skapelse.

Janne Raudaskoskis är trollerikonstnär från början – och att döma av vår recension från Sandviken är föreställningen magisk på mer än ett sätt.

"Aldrig har jag väl känt mig närmare extas i en offentlig lokal. En kärleksexplosion briserar från scenen. Det dalar glänsande konfetti och en maskin pumpar ut kaskader av såpbubblor", skrev vår kritiker.

Fler har tyckt det och "The Outsider" har uppmärksammats utanför Sveriges gränser.

Såpbubblor över scenen och utomjordingar kanske får det att låta som en barnföreställning. Men det är en upplevelseteater för alla åldrar. "Den lyckas försätta oss i ett tillstånd av en kort stunds oförfalskad lycka. Med oss ut tillbaka ut i verkligheten har vi också ett barnsligt renhjärtat fredsbudskap: Make bubbles, not war. Den som blåser såpbubblor kan inte vara ond."

*

Mer läsning: Läs hela Bodil Juggas recension här:

http://www.arbetarbladet.se/kultur/extatisk-teaterupplevelse-for-jordbor-i-gastrikland

Mer läsning

Annons