Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bok från Gävles uthålliga bokförlag

/
  • Bokförläggare Christer Meyer driver ett Gävleförlag med stadig men långsam utgivning. Här är höstens nya bok.

Annons

Meyers förlag i Gävle ger ut en ny bok. Det är en nyhet, med tanke på att det var nästan två år sedan sist. Utgivningen kan sägas vara begränsad. Men det är glädjande att Meyers lever vidare som förlag medan exempelvis Gävle kommun lagt ner sin utgivning av lokalhistoriska böcker.

När Arbetarbladets kultursida gjorde ett reportage om förlagsstaden Gävle 2003 fanns även Zoot förlag och Federativ. Det ena nu med tynande tillvaro, det andra avflyttat till Stockholm.

”Jag fortsätter så länge jag orkar”, säger förläggaren Christer Meyer.

Den nya boken från Meyers är en fackbok i ämnet sorg. ”Att möta den som sörjer” av Inger Benkel handlar om sorgeprocessen efter dödsfall. Den är enligt Christer Meyer lärorik för både människor som arbetar inom vården, och för privatpersoner.

”Tanken väcktes när jag hade föreläst om sorgeprocessen för närstående till avlidna patienter. De berättade att det hade varit till hjälp för dem att höra någon tala om hur sorgen kan upplevas och att det var något som de kände igen”, berättar Inger Benkel i bokens förord.

Hon menar att det sällan talas om död och sorg i samhället i dag, det har alltmer blivit en enskild angelägenhet; ”de känslor och frågor som väcks kan kännas främmande och konstiga”.

Inger Benkel är socionom i Göteborg och har som forskare även skrivit en avhandling om palliativ vård.

Meyers bokförlag har funnits sedan 1994. Man ger ut lite av varje, poesi såväl som läroböcker. 2013 kom ”Pennfäktaren” om socialt arbete och opinionsbildning – av förlagets flitigaste författare Jörgen Lundälv.

Hur ser framtiden ut? Bokförläggare Christer Meyer säger att många förhoppningsfulla skribenter kontaktar honom och att han har ytterligare en bok på gång. Ingenting är klart, men kanske ska det bli något med Gävleanknytning.

Mer läsning

Annons