Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya verk av Banksy i Gaza

/
  • En man från den palestinska säkerhetsstyrkan bredvid en väggmålning som Banksy sägs ha målat, och som föreställer en fredsduva med skottsäker väst.   Foto: Mohammed Ballas/AP/TT

Annons

Den brittiska gatukonstnären Banksy har avslöjat platsen för flera nya verk, som återfinns i Gaza. De fem målningarna presenterades ihop med ett budskap, skriver sajten Streetartnews:

"Gaza beskrivs ofta som världens största utomhusfängelse, eftersom ingen släpps in eller tillåts att lämna området. Men det verkar lite orättvist mot fängelserna – där stängs inte elektricitet och vattentillförsel godtyckligt av nästan varje dag".

Ett av verken kallas "Bomb damage", och sägs vara inspirerat av Auguste Rodins "Tänkaren". En man sitter ihopsjunken i svåra grubbel, mitt i ett ödelagt landskap.

På en annan vägg har artisten skrivit "Om vi tvår våra händer från konflikten mellan de mäktiga och de maktlösa ställer vi oss på de mäktigas sida – vi förblir inte neutrala".

Banksy har också målat en gigantisk kattunge, eftersom det är vad de flesta på internet tittar på, enligt ett citat av konstnären. (TT)

Mer läsning

Annons