Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytango för två i Gävle konserthus

/

Annons

Passionerat vemod på piano och dragspel, med detta kommer Tania Naranjo och Minna Weurlander till Gävle Konserthus. De har kallats en osannolik duo. Naranjo från Chile och Weurlander från Finland möttes i sin kärlek till nytango.

Deras första gemensamma album fick titeln ”Entwined” och just sammanflätade är ordet som oftast används för att beskriva Duo Naranjo-Weurlander. Musikerna komponerar det mesta på sin repertoar själva och tillsammans. Somliga kallar det jazz, andra pekar på influenserna från tangomästaren Astor Piazzola. Men gränsöverskridande musik, det verkar det råda enighet om.

”Genom ett stort antal konserter tillsammans känner de varandras intuitioner så väl att de bara kan låta musiken flöda”, enligt ett pressmeddelande inför Gävlekonserten.

Både pianisten Tania Naranjo och accordeonspelaren Minna Weurlander är numera bosatta i Sverige och även var för sig verksamma som konsert- och soloartister, dock allt oftare upptagna med turnéer ihop. Konserten ”Tango Nuevo” med Duo Naranjo-Weurlander hålls i Gevaliasalen torsdag 19 november.

Mer läsning

Annons