Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osten vann – slipper barnförbjudet

/

Annons

Suzanne Ostens nya film "Flickan, mamman och demonerna" kommer att få 11-årsgräns när den har premiär den 15 april, rapporterar "Kulturnyheterna" i SVT.

Statens medieråd gjorde filmen barnförbjuden då de ansåg att den kan ge upphov till stark rädsla, oro och förvirring hos yngre barn.

Men Osten anser att filmen är gjord för 11-åringar. Tillsammans med filmbolaget Triart överklagade hon medierådets dom till förvaltningsrätten, som nu har gett Osten rätt.

Susanne Osten har arbetat med barnkultur i över 40 år, inom filmen och teatern. Förra året belönades hon med Dagermanpriset för sitt epokgörande livsverk.

Beslutet om att barnförbjuda ”Flickan, mamman och demonerna” väckte starka reaktioner. Det är "en originell, rolig, bitvis oroande och viktig film som kan ses och diskuteras av barn och vuxna tillsammans. Den utgör ett led i kampen som pågår för att bryta tabun kring psykisk sjukdom. En 11-årsgräns är det enda riktiga", kommenterade bland annat Helsingborgs Dagblads filmskribent Annika Gustafsson.

Mer läsning

Annons