Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P O Enquist veckans etta

/

Annons


Enquisten har skrivit en briljant bok med sin nya ”Ett annat liv”. I ett annat liv drömmer vi om att slippa toppa listan med en etablerad manlig självbespeglande författare ur kultureliten. Men ibland finns det bara inget val. Han är bäst.
Foto: ScanpixHet Gävlepoet efter höstens hyllade diktsamling. Före detta vårdbiträde och utbränd. Kommer nu att synas flitigt på bokmässan i Göteborg. Foto: Caroline AnderssonVälkommen Yoko! Om Gävle blir kulturhuvudstad 2014 är planen bland annat att bjuda in konstnären Yoko Ono. En avantgardistisk pionjär – schyssta bananer. Låt oss åtminstone få tro att det var något sånt som övertygade moderaten Inger Kjellgren Sawela till slut. Ni vet, hon som tyckte att 100 miljoner kronor var hutlöst ena dagen – och en alldeles utmärkt summa dagen efter.
Foto: Scanpix


77-årig regissör som om allt går vägen kan bli Oscarsnominerad för sin nya, fantastiskt begåvade film ”Maria Larssons eviga ögonblick”. Den har Sverigepremiär i dag. På 21 orter runt om i Sverige, bland annat Lycksele. Dock inte Gävle. Än är vi ingen kulturhuvudstad. Foto: Scanpix


Alla ni som bor kvar och pysslar om era Erskine-hus. Som Ralph skulle sagt: keep up the good work.Foto: Britt Mattsson


Börskrisen. Naturligtvis är vi oroliga för våra sparpengar och för statsfinanserna. Men medge att det finns ett visst behag i kallsvettiga fläskkotlettfrisyrer stelnade i skräck.


Lyskväll (2), Gävle Strand (3), Arlanda flygledartorn (4), Norrköping (5).

Mer läsning

Annons