Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal book shopper? Bojkotta!

/
  • Med den här ljuva bilden marknadsför Bonniers Bokklubbar sitt nya koncept personal book shopper.

Annons

Mycket ska man höra innan man dör, förhoppningsvis med näsan i en bok. Bonniers inför en ny tjänst: personal book shopper. Personlig rådgivning. Som i klädbutikerna, som i personlig tränare på gymmet. Trendigt!

Böcker som passar just din stil ska plockas fram, kanske passar dom också till kamelhårsrocken eller huvjackan.

Och inte lär dom komma från andra förlag än Bonniers.

Tjänsten kan beställas på Bonniers Bokklubbars webbplats. Man bokar ett 30 minuters samtal.

”Efter ett antal bakgrundsfrågor får medlemmarna expertrådgivning och tips på aktuella nyheter samt tips på äldre pärlor som de tidigare missat”, säger ett pressmeddelande om påhittet.

Du blir alltså högst troligt presenterad för den sortens böcker som en person i din ålder, av ditt kön, med din bostadsort, med din smak och läsvanor, förväntas gilla. Inga överraskningar. Stanna lugnt i bubblan.

Ett annat sätt att orientera sig är att läsa tidningarnas bokrecensioner. Eller gå på rekommendationen från en vän. Och ramla över något oväntat.

Fast bra boktips är förstås i första hand vad de anställda på en älskad kommunal institution sen urminnes tider är superproffs på.

Måste Bonniers köra över en hel yrkeskår i kampen om bokköparna? Personal book shopper! Har dom inte hört talas om bibliotekarier?

Mer läsning

Annons