Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pippi på barnteater

/
  • Pippi kommer till Gävle i en fullskalig familjeföreställning av Kultkompaniet.

Annons

Först experimentell ljudkonstsaga – och sen kära gamla Pippi. Barnkulturen tar sannerligen språng i Gävle.

På fredagen framfördes "Sagan om Lilla Vargen" med elektronisk apparatur i Stadsbiblioteket. Under helgen bjuder Gävle Teater på välbekanta Pippi Långstrump i stor familjeföreställning. Ett sånt varierat utbud för traktens barn kan man inte klaga på.

Och det ser ut att vara mer barnteater än någonsin ett tag framöver. Nästa helg till exempel – då ges både "Pappa Kapsyl" (i Skutskär), "Folkungapatrullen på äventyr" (Gävle) och "Vindla i glaslandet" (Gävle).

Men innan dess alltså Pippi. I "Pippi Långstrump flyttar in och drar till Söderhavet" gör hon just så som Astrid Lindgren skrev och alla bekanta karaktärerna dyker upp, Tommy och Annika, Klapp och Klang, Lilla Gubben, Herr Nilsson och pappa Efraim.

Föreställningen är producerad av turnerande Kultkompaniet i Borås som även har Djungelboken, Peter Pan och Ronja Rövardotter på sin repertoar.

Räkna med underhållning under cirka två timmar inklusive paus. Tillfälle för teaterbesökarna att personligen träffa Pippi brukar det visst också bli.

På scenen medverkar Mimmi Fasth, Robin Mills, Ludvig Liesto, Ellinor Lönneroth, Mattias Jonsson, Hugo Mellstedt och Ellen Lohne.

"Pippi Långstrump flyttar in och drar till Söderhavet" spelas lördag 13 februari och söndag 14 februari. Och apropå utbudet så har Pippi konkurrens av "Berättelsen om Narnia Häxan och Lejonet" som Kulturskolans teaterelever ger i Sandvikens kulturcentrum alldeles samtidigt på lördagen.

Mer läsning

Annons