Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provokatör håller ställningarna i Gävleborg

Annons

Konstnären Carl Johan De Geer i retrospektiv utställning på Hälsinglands Museum.

En provokatör ockuperar Hälsinglands museum i Hudiksvall i sommar. Det är Färgfabrikens stora retrospektiva Carl Johan De Geer-utställning som visas. Med allt från kioskdeckare och affischkonst till ljudinstallationer och scenografi. Alla medel som den obotligt nyfikna konstnären under 50 år har använt för att förstå världen.

”Humor, politiskoch personlig uppriktighet och oräddhet har karaktäriserat Carl Johan De Geers verksamhet. Tidsandan har alltid närvarat, men aldrig känts förkvävande”, skriver Hälsinglands Museum i en presentation.

Utställningen ”Ledtrådar– Carl Johan De Geer” invigdes lördag 18 juni och kan ses till 17 september.

Mycket sommarkonst blommar upp i buskar och bruk runt om i Gävleborg. Men på Hälsinglands Museum erbjuds alltså annat än enbart lokala konstnärer. Vilket förstås är särskilt tacknämligt en sommar när Länsmuseet i Gävle har reparationsstängt och Konstcentrum har stympat program – Hudiksvall håller ställningarna i länet.

När ”Ledtrådar” öppnade på Färgfabriken i Stockholm 2014 fick den stor uppmärksamhet. En utställning som ingen bör missa, menade Svenska Dagbladets recensent.

Mer läsning

Annons