Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psalmbok i Valboversion

Valbo församling har numera en alldeles egen psalmbok.

Annons

Förvisso bara ett häfte men dock med en rad helt nyskrivna psalmer i tryck. Förhoppningen är att även människor utanför vår församling ska finna tröst och nöje i dem, säger kantor Eva Larsson-Westin som själv medverkar med flera bidrag. Till exempel den fridfulla sången ”Kväll”.

Det är anställda och andra med anknytning till Valbo församling som på eget initiativ skrivit och tonsatt. Några av kompositionerna ingår som delar i en ny mässa av författaren Carolina Thorell och diakon Kerstin Berglund. Susanne Näslund och Nilsgunnar Palm är andra nypsalmskapare. Till vissa sånger finns även körarrangemang av Hans Nyberg och Bertil Fält.

”Så är jag hela din natt och din dag en morgon som kommer med ljuset och tänder blicken i blick efter blick”, lyder refrängen i ”Ett barn som ser Gud” med text av Carolina Thorell och musik av Mattias Windemo.

I dag söndag hålls en särskild psalmgudstjänst utifrån Valbos psalmbok. Medverkande är Forsbacka Kyrkokör, Sinnesromusikerna och flera av psalmförfattarna. Det är meningen att också besökarna ska stämma upp med det nytryckta häftet i händerna. Psalmerna är tänkta att vara lätta sjunga, försäkrar Eva Larsson-Westin.

Mer läsning

Annons