Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räcker hovets glidmedel?

/
  • Slutlekt? Ny bok tänker inte låta kungen slippa undan en gång till. Bilden av gullgrisen Carl XVI Gustaf i trampbil är från 1952.

Det kommer en skandalbok om kungen. Men den verkliga skandalen är förstås att ingen sådan skrivits tidigare. Svenska kungligheter är glidmedelsbehandlade. Kritik har inte kommit i närheten av dem.

Annons

Hovets smartaste drag någonsin var att skapa konceptet lillprinsen på Haga – den stackars osäkra lilla gossen utklädd till vuxen för evigt. För om den kungliga dementimaskinens atommotorer skulle fallera, så kan ju ingen vilja en stackars vanlig knug något ont…

Följaktligen har vi stora förväntningar på vad avslöjandena (det ryktas om strippklubbsbesök och otrohet) i ”Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken” ska leda till.

Boken, skriven av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och researchern Tove Meyer, släpps någon gång under november, enligt förlaget Lind & Co.

Fast den kungliga fjäskhistorieskrivaren Herman Lindqvist vet redan vad han tycker:

– Det är fullständigt vidrigt och äckligt att skriva om sådant här. Det är en önskan att få 15 minuter i rampljuset för den här dyngsprättaren Sjöberg. När de är slut hoppas jag att han sjunker ned för evigt i en gödselbrunn. Det kan du citera mig på, säger han till nyhetsbyrån TT Spektra.

Oj. Oavsett vilka skandaler boken avslöjar så kommer den förmodligen att orsaka en och annan.

BJ

Mer läsning

Annons